Turta dulce este un desert care are forme și decorații diferite. Pregatirea lor este foarte pretențioasă, în trecut era un dar pentru zei, în zilele nostre este un dar pentru toți.

Ingrediente:

mirodenii

făină de calitate

miere de albine

Pregătirea turtei dulci este și o profesie, în care este nevoie de indemânare și multă răbdare deoarece este nevoie de mult timp pentru a putea confecționa o turtă de calitate.

În anii 1200

Din cauză că mierea are o valoare mare, doar în perioada sărbătorilor sa folosit la pregătirea prăjiturilor. În  anii 1200 în mănăstiri se pregăteau figurine din turta dulce. Cu timpul s-au format bresle de meșteșugari de turte care ofereau produsele în loc de cadouri. Se poate găsi și în basmele fraților Grimm, în "Hansel și Gretel" este o casuță din turta dulce ca simbol al seducției.

Inimioarele, calutii, puisorul sunt daruri atat pentru copii cai si pentru cei mari.

În trecut mierea era singurul îndulcitor, în zilele noastre se mai folosește zahărul de trestie sau sfeclă din care se poate face un desert de durată. Astfel turta dulce a devenit un desert pentru toate popoarele.